Avui dia no només nosaltres sinó la majoria de botigues venen la tripa ja neta. Però sempre hi ha clients aprensius, que la volen encara més neta. Doncs poden fer el que feien les àvies.
Primer caldrà que la posin en remull una estona. Com que ja està neta, amb una hora i anar canviant l'aigua de tant en tant ja n'hi haurà prou. Després caldrà ficar-la una estona amb aigua freda, amb vinagre i sal i anar canviant l'aigua.
El pas següent és respallar-la, que us podeu estalviar perquè la tripa que venem avui ja no té bava. Però si sou primmirats de mena, l'haureu de respallar per les dues cares i tornar-la a rentar amb aigua fresca.
Tant si la respalleu com si no, després s'ha d'escaldar, de 6 a 8 minuts, escórrer i tornar-la a renta amb aigua fresca. I ara sí, ja està a punt per tallar-la. Primer a tires i després a trossos. I cap a l'olla.
Si feu servir una olla ràpida, amb una hora i mitja ja en tindreu prou perquè quedi al punt i la pugueu afegir al guisat.